menu
Word Lid
Zorg Stekene plant nieuw administratief gebouw

Amper anderhalf jaar na de verkoop van een gebouw aan het Pauwel Hauwelplein plant Zorg Stekene een nieuw gebouw om zijn administratieve diensten onder te brengen. De kosten worden geraamd op een kleine € 600.000,- en worden gefinancierd met een lening.

De kosten voor de lening komen bovenop de al redelijke schuldenlast van Zorg Stekene en in tegenstelling tot de lening voor het nieuwe woonzorgcentrum staan hier geen inkomsten tegenover en wordt ze niet gesubsidieerd door hogere overheden.

Het kan best zijn dat er nood is meer plaats, maar je kan er toch moeilijk onderuit dat de diensten vandaag ook gehuisvest zijn, en niet in tenten of containers. De vroegere kine- zaal van het woonzorgcentrum staat nu vol bureaus waardoor er nu minder contact is tussen bewoners tijdens en na kinesitherapie. Dat is misschien jammer, maar voorzitter Backaert geeft zelf toe dat er geen vraag is vanwege bewoners om die zaal opnieuw daarvoor te gebruiken.

Er is pas geïnvesteerd in computermateriaal om thuiswerk tijdens de Coronacrisis te faciliteren. Voor administratieve diensten zou thuiswerk na de crisis toch bestendigd kunnen worden, zodat er minder bureaus nodig zijn.

De diensten van OCMW en Gemeente worden momenteel samengevoegd. De gemeente heeft pas twee panden naast het gemeentehuis aangekocht waar op termijn diensten kunnen gehuisvest worden. Is het dan teveel gevraagd om eens te bekijken of er hierdoor plaats kan vrijkomen op de campus van het OCMW / Zorg Stekene?

Naar mijn mening kunnen de schaarse financiële middelen véél beter gebruikt worden. Per slot van rekening zijn het de klanten die betalen en de Stekense belastingbetaler.

Koen De Cock
Gemeenteraadslid
Lid Algemene Vergadering Zorg Stekene

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF