menu
Word Lid
Vlaams Belang Stekene voert actie tegen hoge brandstofprijzen

Vlaams Belang Stekene heeft vandaag, 08/04/2022 actie gevoerd aan het Avia tankstation langs Voorhout / N403. De partij wil hiermee protesteren tegen de torenhoge brandstofprijzen, want we betalen ons blauw aan de pomp. Het maakt niet uit of je benzine of diesel tankt, bij elke tankbeurt wordt onze portemonnee leeggeschud. En voor elke liter die de burger koopt, gaat een liter naar de staat, want de helft van de brandstofprijzen bestaat uit belastingen. Het wordt tijd dat ze in de Wetstraat eens luisteren naar de mensen in de Dorpstraat: maak tanken terug betaalbaar!. 

Van elke twee euro die we aan een liter brandstof moeten uitgeven, graait de overheid er één. En van die euro geeft vadertje staat nu 17 cent terug. Dat is dus een peulschil, want ondanks deze zelfverklaarde grote inspanning ontvangt de staat zo nog altijd meer inkomsten via brandstofbelastingen dan exact een jaar geleden. Hoog tijd dus dat die meerinkomsten terugkeren naar de mensen. 

De actie van Vlaams Belang Stekene kadert in een bredere nationale campagne voor ‘betaalbaar tanken’ die eind maart werd gelanceerd in Wommelgem door Tom Van Grieken. De partij heeft tevens een petitie op poten gezet, die te vinden is op betaalbaartanken.be.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF