Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Stekense politieke partijen richten samen Corona fonds op

Stekense politieke partijen richten samen Corona fonds op
Lokaal @ Vlaams Belang

Alle Stekense politieke partijen (Gemeentebelangen, Groen, Vlaams Belang en CD&V) richten samen een fonds op om die inwoners te steunen die het door de Coronacrisis financieel (nog) moeilijker hebben gekregen. Daarmee bieden ze een antwoord op de crisis die zich afspeelt, onder andere in de sociale voorzieningen.

Alle mandatarissen van de Gemeenteraad, Bijzonder Comité, Raad van Bestuur Zorg, Woonanker Waas en Wase Landmaatschappij staan persoonlijk een zitpenning af. Dat moet 5.000 euro opleveren.

Geld uit het fonds wordt beheerd door de vier partijvoorzitters samen. Zij zijn het eens om in eerste instantie de nood van vzw De Olijf te ledigen. In een eerste schijf wordt alvast 2.500 euro toegekend. Dit geld kan De Olijf spenderen zoals de organisatie het zelf inschat. De Olijf merkte een toename van het aantal gezinnen dat voedsel nodig heeft, en zal zich daar dan ook op concentreren.

Personen en organisaties met ideeën voor eventuele verdere fondsenwerving, of een vraag ter ondersteuning, kunnen bij de verschillende voorzitters terecht. De steun van het fonds richt zich op  verenigingen actief in socio-economische middens. Het fonds is niet bedoeld voor individuele steunaanvragen, die lopen via het OCMW.

Dit initiatief is zeker niet de volledige oplossing, maar onder het motto: alle initiatieven helpen, tekenen wij hoopvol,

collegiaal,

Bernard Van Hullebus, namens Gemeentebelangen
Luc De Cleir, namens Groen Stekene
Koen De Cock, namens Vlaams Belang Stekene
Johan Symoens, namens CD&V Stekene