menu
Word Lid
Schepen Grietje Cortebeek is vragen van Vlaams Belang over Woonanker Waas beu

Na de 4de vraag van onze fractie (Gemeenteraad 28 februari 2023) kloeg de schepen over het aantal vragen dat wij over Woonanker stellen. Het schepencollege doet de moeite - ochottekes toch - om onze vragen voor te leggen bij Woonanker en die dan in goede trouw tijdens de gemeenteraad te behandelen. En dan stellen wij de volgende gemeenteraad dezelfde vragen.

Wel, dat is dan misschien omdat de antwoorden niet voldoen.

Na een vraag van onze fractie over fraude met buitenlandse eigendommen tijdens de gemeenteraad van januari kwam het antwoord dat er in Stekene twee onderzoeken geweest zijn, waarvan één positief, met opzeg tot gevolg.

Op andere vragen kwam ook geen antwoord.

Huurders die 40 dagen woongenot ontbeerden tijdens renovatiewerken zouden allemaal vergoed zijn met een korting van 50% op hun maandelijkse huur voor één of twee maand (daar krijgen wij totaal andere berichtgeving over). Als men ook meent in aanmerking te komen voor een vergoeding, kan men bij Woonanker Waas terecht. Zij hebben nu trouwens een lokaal kantoortje waar dat kan.

Dat er zonder de aanwezigheid van de eigenaar zou worden ingebroken in garages om de poort te vervangen werd staalhard ontkend.

Er komt ook geen onafhankelijk onderzoek naar de kwaliteit van de isolatie na renovatie van sociale woningen in de bloemenwijk.

Wij worden vriendelijk verzocht onze vragen rechtstreeks bij Woonanker Waas te stellen.

Wij denken het niet.

Vlaams Belang Stekene zal zich verder blijven inzetten om de sociale huurders hun rechten te verdedigen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF