menu
Word Lid
Onbewoonbare Woning - Stand van Zaken

Ten behoeve van geïnteresseerden en sommige critici deze stand van zaken rond de meest dringende problemen in de sociale woning die onlangs in het nieuws kwam. Zo kan iedereen zich een beeld vormen van de situatie en de vooruitgang.

  • Het goede nieuws is dat de verbinding tussen het dak van de garage en de buitenmuur van het woonhuis is hersteld door Woonanker Waas. Dit zorgde ervoor dat bij regen het water binnensijpelde in de garage en in de keuken. De foto toont de muur van de keuken. De tegels zijn er reeds lang afgevallen door die insijpeling. Die muur is werd geschilderd omdat het geen zin had om nieuwe tegels te plaatsen omdat die opnieuw zouden loskomen door het insijpelende water. De foto is genomen op 22/12/2020, na de herstelling, maar de muur is nog steeds kletsnat door de regen van de de dagen ervoor. Ik hoef u niet uit te leggen dat situatie met de stopcontacten in deze muur levensgevaarlijk is en dat dit in het verleden regelmatig letterlijk voor vuurwerk zorgde. Door deze herstelling is dit probleem nu hopelijk opgelost en kan de muur nu opdrogen.
Natte muur keukenRegenafsluiting


  • De gele aansluitflexibel voor het fornuis is vervangen door de eigenaar, zoals overeen gekomen met Woonanker. Jammer genoeg is er nog steeds een gaslek als de kraan openstaat. De kraan en de buis die uit de muur komt lijkt niet in de beste staat. Dit zal door een bestuurslid van Vlaams Belang Stekene bekeken worden en indien mogelijk opgelost.
Gasleiding Fornuis


  • Het waterlek in de waterleiding is ook niet opgelost. Woonanker heeft in de garage een nieuwe kraan geplaatst voor de aansluiting van de wasmachine, maar de buis die daar uit de grond komt voelt nat aan en is dus lek. Onder de grond lekt die buis uiteraard ook. Dit zorgt voor opstijgend vocht in de muren in de garage en in de keuken. In de hal en de WC zijn ook problemen met opstijgend vocht. Dit komt waarschijnlijk ook door een lek in de waterleiding. Naast de problemen met vocht, loskomende tegels en plinten zorgt dit uiteraard ook voor torenhoge waterfacturen. De bewoner moet die al jarenlang afbetalen. Naar onze mening moet Woonanker de waterfactuur overnemen.

Koen De Cock
Gemeenteraadslid

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF