menu
Word Lid
Bespaar op uw Afvalfactuur

De gemeenteraad van 22 januari j.l. besliste om de ophaling van huisvuil te reorganiseren. Vanaf 01/07/2019 verdwijnen de grijze huisvuilzakken en worden vervangen door containers met een chip. U betaalt per gewicht en u krijgt twee maal per jaar een factuur. Het systeem heet "DIFTAR", wat staat voor "Gedifferentieerd tarief".

Wij denken dat het systeem zijn positieve kanten heeft, bijvoorbeeld minder kosten voor afvalverwerking en het ontraden van sluikstorten. Maar voor sommigen zou het duurder kunnen uitvallen. Vandaar deze tips om extra kosten te vermijden:

  • Koop niet teveel huisvuilzakken! Na 24 Juni (laatste ophaling) zijn deze niets meer waard. Bij de gemeente kunt u zakken per stuk kopen, dus hoeft u geen rol van 10 stuks te kopen.
  • De regels voor GFT zijn gewijzigd sinds 1 januari. Alle etensresten, ook vlees en brood mogen nu in de groene container. Dat kunt u dus nu al uit uw huisvuilzak houden. Zie info op de website van MIWA.
  • Vanaf 1/7/2019 (Nu nog niet!) kunnen alle plastic verpakkingen in de vernieuwde blauwe zak. Onder andere botervlootjes en yoghurt potjes hoeven dan niet meer bij het restafval. Gedetailleerde info zal nog verspreid worden door MiWa.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF