Word Lid
menu
Word Lid

Home / Programma / Goed bestuur

Goed bestuur
Afdeling

In de aanloop naar verkiezingen is de verleiding bij politieke partijen groot om allerlei beloftes te doen om U, de potentiele kiezer, te verleiden. Na de verkiezingen blijken die beloftes vaak niet haalbaar. Dat komt door budgettaire beperkingen of een coalitiepartner met andere prioriteiten.

Partijen willen altijd wel iets realiseren van hun beloftes. Dat leidt tot een steeds grotere overheid en een steeds grotere behoefte aan geld. Dus moet men de belastingen verhogen of beknibbelen op bestaande diensten. Wij doen hier niet aan mee. Wij willen focussen op het onderhouden en verbeteren van de bestaande infrastructuur en dienstverlening. Door de burger een echte stem in het beleid te geven zorgen wij ervoor dat ├ęcht gewenste diensten of infrastructuur tot stand kan komen terwijl overbodige er niet zullen komen.

Vaak willen partijen aan de macht ook een blijvende stempel duwen op de gemeente die ze besturen. Zo ontstaan prestigeprojecten. In Stekene was dat tijdens de vorige legislatuur het gemeenschapscentrum. Tijdens de huidige legislatuur zijn dat de fonteintjes aan het Zomerhuis. Beiden zijn er (gelukkig) (nog) niet gekomen. Maar voor de volgende legislatuur is men al bezig met een studie over het herinrichten van het dorpscentrum. Wij doen hier niet aan mee.

Het bestuur moet voldoende voeling hebben voor de behoeften van de bevolking en het beleid hierop afstemmen. Wij doen dit door bindende referenda te organiseren zodat de burger ├ęcht inspraak krijgt.